Rizoto so šošovicou

Potrebujeme:

2 hrnčeky ryže

2 hrnčeky mrazenej zeleninovej zmesi

koreňová zelenina na vývar

pol hrnčeka červenej šošovice

1 cibuľa

4 lyžice strúhaného tvrdého syra

3 lyžice oleja

klinčeky a celé nové korenie

1 bobkový list

mleté čierne korenie

soľ

Postup:

- Do hrnca nalejeme 4 hrnčeky vody, osolíme ju, pridáme bobkový list a nové korenie a necháme prevrieť. Pridáme koreňovú zeleninu a uvaríme domäkka. Vývar precedíme. V druhom hrnci zmiešame ryžu so šošovicou a s klinčekmi, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, až ryža zmäkne.

- Cibuľu ošúpeme, nasekáme najemno a opečieme dosklovita na oleji. Pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme a dusíme 8 minút. Z uvarenej ryže odstránime klinčeky a zmiešame so zeleninou.

- Hotové rizoto rozdelíme do misiek a ozdobíme strúhaným syrom.