Rizoto so šošovicou
Potrebujeme:
2 hrnčeky ryže
2 hrnčeky mrazenej zeleninovej zmesi
koreňová zelenina na vývar
pol hrnčeka červenej šošovice
1 cibuľa
4 lyžice strúhaného tvrdého syra
3 lyžice oleja
klinčeky a celé nové korenie
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
- Do hrnca nalejeme 4 hrnčeky vody, osolíme ju, pridáme bobkový list a nové korenie a necháme prevrieť. Pridáme koreňovú zeleninu a uvaríme domäkka. Vývar precedíme. V druhom hrnci zmiešame ryžu so šošovicou a s klinčekmi, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, až ryža zmäkne.
- Cibuľu ošúpeme, nasekáme najemno a opečieme dosklovita na oleji. Pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme a dusíme 8 minút. Z uvarenej ryže odstránime klinčeky a zmiešame so zeleninou.
- Hotové rizoto rozdelíme do misiek a ozdobíme strúhaným syrom.