Vyhoďte si z hlavy kapra, zemiakový šalát, kapustnicu či šošovicu. Počas sviatkov niekde vládnu aj žaby, loj a pečené bruchá!

Francúzsky luxus

Táto krajina je známa svojou vášňou pre žabie stehienka a kto sa odhodlá ich ochutnať, často objaví novú delikatesu. No i tak, viete si predstaviť, ako na vás táto časť tela „pozerá“ pri sviatočnej večeri? Francúzi tento gurmánsky skvost podávajú ako predjedlo, potom je to už lepšie. Ako ďalšie chody nasleduje moriak so zemiakmi a sladké dezerty.

Puding z loja

Britský vianočný puding je povestne známy, no len máloktorý náš krajan vie, čo všetko sa do neho pridáva. Stačí ak si prečítate tieto ingrediencie a predstavíte si ako to všetko do kopy chutí: hovädzí loj, skaramelizovaný cukor, citrónová kôra, kandizované ovocie, pečivo, múka a vajcia.

Foto: Profimedia.sk

Škandinávske pochúťky

Kto by si v severských krajinách predstavoval ako slávnostné jedlo rybu, bol by na veľkom omyle. Práve preto, že tam rýb majú ako... skrátka veľa, tak to pre nich nie je nič výnimočné. Nóri preto na Vianoce servírujú prasačie brucho alias Ribbe! Táto pochúťka sa podáva s kyslou kapustou a varenými zemiakmi.