Lístková torta s mäsom

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta, 300 g údeného mäsa, 150 g kuracích pečení, 180 g bravčového pliecka, 1 cibuľa, tymian, soľ, bobkový list, mleté čierne korenie, 2 vajcia, petržlenová vňať

Postup:

Údené mäso, pečene a pliecko zomelieme na mäsovom mlynčeku, dochutíme soľou, korením, tymianom, bobkovým listom a nakrájanou cibuľou. Zmes pár minút podusíme.

Lístkové cesto rozdelíme na tretiny a vyvaľkáme rovnako veľké kruhy na veľkosť tortovej formy. Prvú časť vložíme na spodok formy, ktorú sme vymastili maslom. Navrstvíme polovicu zmesi. Preložíme kruhom z cesta a doplníme druhou polovicou mäsovej zmesi. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Navrch položíme posledný cestový kruh a do stredu vykrojíme koliesko, aby mohla para počas pečenia unikať. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 45 minút.

Podávame teplé so zeleninovým šalátom.