Farmárska polievka

Farmárska polievka
Zdroj: Archív

2 póry, 2 veľké mrkvy, 2 cibule, 250 g zeleru, 50 g masla, 1 l mäsového vývaru, 100 g ryže, soľ, mleté čierne korenie, 100 g šunky, petržlenová vňať na posypanie

Postup:

Zeleninu očistíme, pór, mrkvu a cibuľu nakrájame na kolieska, kapustu a zeler na rezance. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme zeleninu a krátko opečieme. Zalejeme horúcim vývarom a necháme zovrieť.
Do polievky pridáme premytú ryžu a osolíme a okoreníme. Zakryjeme a na miernom ohni povaríme 20 minút.
Tesne pred dovarením vložíme do polievky nakrájanú šunku. Podávame ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Náš tip: Ak chcete polievku ešte zeleninovejšiu a hustejšiu, pridajte do nej 500 g postrúhanej hlávkovej kapusty.