Pečená treska s vínovou omáčkou

Potrebujeme:

3 filety aljašskej tresky

mleté korenie štyroch farieb

šťava z 1 citróna

3 plátky masla

2 mrkvy

1 malá cuketa

1 malý pór

olivový alebo cesnakový olej

150 až 200 ml bieleho vína

škrobová múčka

2 lyžice smotany na šľahanie

mletý muškátový oriešok

čerstvá bazalka

maslo na vymastenie formy

Postup:

Rybu umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a preložíme do maslom vymastenej misy vhodnej na zapekanie. Na každú rybu dáme plátok masla a vložíme do vyhriatej rúry.

Očistenú mrkvu, cuketu a pór nakrájame na tenšie pásiky, osolíme a na troche oleja za stáleho miešania opečieme domäkka.

V hrnci ohrejeme víno, do ktorého primiešame smotanu, v ktorej sme rozmiešali trochu škrobu. Krátko povaríme, až omáčka zhustne. Odstavíme a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Upečenú rubu podávame pokvapkanú citrónovou šťavou, preliatu omáčkou spolu s dusenou zeleninou.