Marhuľový závin

Marhuľový závin
Zdroj: Archív

Potrebujete:

350 g lístkového cesta
500 g marhúľ
1 lyžička mletej škorice
100 g kryštálového cukru
100 ml vody
100 g mletých mandlí
1 vajce
múka na posypanie dosky

Postup:

- Cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžniky.

- Marhule nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do hrnca spolu so škoricou, s cukrom a vodou a pri miernej teplote varíme asi 10 minút. Marhule vyberieme dierkovanou naberačkou a šťavu varíme ďalej do zhustnutia.

- Pláty cesta posypeme mandľami, obložíme marhuľami, zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch závinov narežeme ostrým nožom, potrieme rozšľahaným vajcom a v dobre vyhriatej rúre upečieme doružova. Ešte teplé záviny potrieme marhuľovou šťavou a podávame.