Jahodová roláda

Potrebujeme:

Cesto:

6 bielkov

1 žĺtok

4 lyžice trstinového cukru

3 lyžice špaldovej múky

3 lyžice ovsenej múky (najemno pomletých ovsených vločiek)

1 lyžica kypriaceho prášku

Plnka:

domáci alebo bio jahodový džem

250 g jemného nízkotučného tvarohu

pol šálky čerstvých jahôd

pol balíčka vanilkového cukru

sladidlo podľa nášho výberu (med, trstinový/brezový cukor, stévia...)

Navrch:

jemný nízkotučný tvaroh a ovocie

Postup:

- Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. V inej miske zmiešame špaldovú a ovsenú múku s práškom do pečiva. K bielkom pridáme našľahaný žĺtok a múčnu zmes a jemne zamiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 12 minút. Ešte teplú upečenú roládu zvinieme a odložíme vychladnúť na chladnejšie miesto.

- Po vychladnutí rozvinieme a potrieme džemom. Tvaroh osladíme vanilkovým cukrom a natrieme na džem. Pridáme jahody, ktoré jemne popučíme vidličkou. Plnku ešte podľa chuti a potreby posypeme obľúbeným sladidlom.

- Opäť zvinieme. Navrchu potrieme tvarohom a ozdobíme jahodami. Necháme pár hodín stuhnúť v chladničke.