Jahodová roláda
Potrebujeme:
Cesto:
6 bielkov
1 žĺtok
4 lyžice trstinového cukru
3 lyžice špaldovej múky
3 lyžice ovsenej múky (najemno pomletých ovsených vločiek)
1 lyžica kypriaceho prášku
Plnka:
domáci alebo bio jahodový džem
250 g jemného nízkotučného tvarohu
pol šálky čerstvých jahôd
pol balíčka vanilkového cukru
sladidlo podľa nášho výberu (med, trstinový/brezový cukor, stévia...)
Navrch:
jemný nízkotučný tvaroh a ovocie
Postup:
- Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. V inej miske zmiešame špaldovú a ovsenú múku s práškom do pečiva. K bielkom pridáme našľahaný žĺtok a múčnu zmes a jemne zamiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 12 minút. Ešte teplú upečenú roládu zvinieme a odložíme vychladnúť na chladnejšie miesto.
- Po vychladnutí rozvinieme a potrieme džemom. Tvaroh osladíme vanilkovým cukrom a natrieme na džem. Pridáme jahody, ktoré jemne popučíme vidličkou. Plnku ešte podľa chuti a potreby posypeme obľúbeným sladidlom.
- Opäť zvinieme. Navrchu potrieme tvarohom a ozdobíme jahodami. Necháme pár hodín stuhnúť v chladničke.