Mafiny s vanilkovým krémom

4 vajcia, štipka soli, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 a trištvrte hrnčeka polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, pol hrnčeka oleja, pol hrnčeka bieleho jogurtu, 1 hrnček sušených marhúľ, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie

Krém:

2 hrnčeky mlieka, pol balíčka Zlatého klasu, 4 lyžice kryštálového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 2 žĺtky

Postup:

Marhule nakrájame na menšie kúsky. V mise premiešame celé vajcia s kryštálovým cukrom, pridáme olej, jogurt, múku preosiatu s práškom do pečiva a štipkou soli. Pridáme dve tretiny nakrájaných marhúľ.

Formu na mafiny vymastíme a vysypeme múkou. Cesto naplníme do dvoch tretín každej formičky. Každý mafin posypeme zvyšnými marhuľovými kúskami. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Podávame posypané cukrom a poliate krémom.

Krém: V malom množstve mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtky. Zvyšné mlieko prevaríme s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Keď začne vrieť, pomaly doň za stáleho miešania vlejeme žĺtkovú zmes. Povaríme do zhustnutia, odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť.