Drožďová nátierka

Potrebujeme:

1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
60 g droždia
2 lyžice mlieka
soľ
mleté čierne korenie
2 vajcia
horčica
petržlenová vňať
1 lyžica masla
1 lyžica oleja
1 vajce natvrdo

Postup:

- Cibuľu ošúpeme, nakrájame najemno a speníme na rozpálenom oleji spolu s ošúpaným a prelisovaným cesnakom. Pridáme rozdrobené droždie, ktoré za stáleho miešania rozpustíme.

- V miske zmiešame rozšľahané vajcia s mliekom a zmes nalejeme k droždiu. Miešame, kým všetko nezačne hustnúť. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť.

- Po vychladnutí nátierku zjemníme maslom, ochutíme horčicou, soľou a korením. Natierame ju na malé kúsky opečeného pečiva alebo kanapky. Pred podávaním ozdobíme lístkami petržlenovej vňate a strúhaným vajcom natvrdo.

Drožďová nátierka
Zdroj: Archív