Keď sa oteplí, nastáva obdobie studených nápokoj. Mrazničky začnú vo veľkom vyrábať ľad. Skrášlite si ho a ľadové kocky ozvláštnite jedlými kvetmi či ovocím. Dôležité je, aby ste použili prevarenú vodu, samozrejme, po vychladnutí a jemné lupene ponorili celé. Inak v mraze sčernejú.

Dobré nápady

Na výrobu ľadu použite formičky. Môžete si postupne urobiť veľké zásoby kociek, uložiť ich v igelitovom vrecku a potom nasypať do sklenenej vázy, do ktorej ponoríte fľašu so šampanským.

Ak máte fliaš celú batériu, môžete použiť efektné drevené koryto.

A na megapárty fúrik plný ľadu. Vtedy je lepšie kúpiť už hotový ľad napríklad na pumpe a len ho v „táčkach“ ozdobiť kvetmi či halúzkami.

Do nápojov môžete namiesto ľadu použiť zmrazené bobuľovité ovocie ako jahôdky, maliny, čučoriedky, hrozno. To je výborné do bielehé vína a striku.

Bobule mrazte jednotlivo, napríklad na tácni a potom ich nasyptte do platovej krabice ci fľaše, odkiaľ budete podľa potreby odsýpať.

Ľadové kocky sú výborné na uchovanie čerstvých byliniek ako pažítka, kôpor, peržlen, ligurček.

Ľadová miska

Tento pominuteľný kúsok riadku je veľmi efektný a vhodný špeciálne na garden party. Výborná je na melóny či jahody.

Budete na u potrebovať väčšiu a menšiu misku, ktorým nevadí mráz, kvietky, lístky,  bylinky, plátky citrusov, ovocie, bolube a prevarenú vychladnutú vodu.

Na dno väčšej misky uložte pár kvietkov. Do misky vložte menšiu nádobu a kvietky a lístočky poukladajte aj do medzier medzi ňou a väčšou miskou. Do tohto priestoru nalejte primerané množstvo vody. Použite prevarenú vodu, ktorú necháte vychladiť, aby bola miska po zmrazení pekne číra. Menšiu nádobku zaťažte, aby vo vode neplávala. Dajte mraziť , pred použitím odstráňte pomocné misky.