Dvojfarebné rožky

Sladké plnené rožky vás nadchnú.
Zdroj: Archív NMH

1 kg polohrubej múky, 500 ml mlieka, 1 droždie, 1 vajce, 2 lyžičky cukru,

1 lyžička soli, 200 ml oleja, 100 g strúhaného kokosu, 3 lyžice kakaa

Plnka: 400 g orieškovo-nugátovej nátierky

Sirup: 200 ml vody, 100 g kryštálového cukru

Postup:

Múku, mlieko, vajce, cukor, soľ, droždie a olej spolu zmiešame a vymiesime vláčne cesto.

Cesto rozdelíme na dve polovicu. Do jednej pridáme kokos, do druhej kakao. Každú časť rozdelíme na 5 rovnakých častí a necháme pod utierkou krátko vykysnúť.

Po vykysnutí zoberieme vždy jeden hnedý a jeden biely bochníček a rozvaľkáme ich na rovnako veľké kruhy. Na hnedý kruh položíme biely a ešte ich spoločne rozvaľkáme. Potom dvojfarebný kruh rozdelíme na 8 rovnako veľkých trojuholníkov. Na každý nanesieme trochu orieškovej nátierky, zrolujeme a vytvarujeme do rožka. Naplnené rožky kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme zhruba 10 minút v rúre vyhriatej na 210 stupňov Celzia, ktorú znížime na 190˚C.

Kým sa rožky pečú, prevaríme vodu s cukrom a horúci sirup odstavíme. Ihneď po upečení rožky po jednom ponoríme do sirupu a následne necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť.