Držkový paprikáš

Paprikáš sa od perkeltu líš tým, že je v ňom smotana.
Zdroj: Archív

900 g predvarených hovädzích držiek, 80 g masti, 60 g hladkej múky, 10 g cesnaku, mletá paprika, mleté čierne korenie, 150 g smotany na šľahanie, soľ, 1 cibuľa

Predvarené držky dáme do hrnca s vodou, privedieme do varu a 15 minút povaríme.

Vo veľkom hrnci ohrejeme masť, na ktorej dohneda opečieme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme papriku, poprášime múkou a krátko opečieme. Základ zalejeme vodou, v ktorej sa varili držky, dobre rozmiešame. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ a korenie.

Uvarené držky nakrájame na rezance a vložíme do omáčky. Krátko povaríme. Nakoniec prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme. Ako prílohu podávame halušky.