Snehová torta s drobným ovocím

Snehová torta
Zdroj: Archív NMH

Potrebujete:

6 bielkov

300 g kryštálového cukru

2 lyžice octu

3 lyžice kakaa

100 g horkej čokolády

750 ml šľahačkovej smotany

jahody alebo iné drobné ovocie (maliny, černice, ríbezle...)

Postup:

- Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. V mise dotuha vyšľaháme bielky, postupne pridáme cukor a vyšľaháme. Pridáme 1 až 2 lyžice octu a zamiešame. Našľahaný sneh zosklovatie, zhustne a drží tvar. Pridáme kakao preosiate cez sitko a polovicu čokolády nasekanej nejemno. Všetko spolu premiešame.

- Z masy na papier vytvarujeme korpus v tvare kruhu, ale nie celkom od okraja po okraj, lebo vytvorený korpus pri pečení trochu zväčší objem. Pri vložení plechu do rúry znížime teplotu zo 180 na 150 stupňov Celzia a pečieme 75 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť, oddelíme papier na pečenie.

- Šľahačku vyšľaháme, navrstvíme na korpus a posypeme ovocím a zvyškom posekanej čokolády.