Čokoládovo-orieškové cookies

Cookies si môžete napiecť do zásoby.
Zdroj: shutterstock

150g zmäknutého masla, trištvrte hrnčeka trstinového cukru, 1 a pol hrnčeka hladkej múky, pol hrnčeka ovsených vločiek, 1 a pol lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, 1 lyžička sušenej pomarančovej kôry, tretinu/pol lyžičky mletej škorice, 2 väčšie vajcia, pol lyžičky vanilkového extraktu, pol lyžice mlieka, 80 g horkej čokolády, 40 g bielej čokolády, 30 g sušených brusníc, polovica stredne veľkého jablka, 2 hrste lieskovcov

V miske zmiešame múku, vločky, prášok do pečiva, pomarančovú kôru, soľ a škoricu. V druhej mise vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vajcia a vymiešame. Primiešame mlieko a vanilkový extrakt. K tekutým ingredienciám primiešame suché suroviny.

Čokoládu nalámeme na malé kúsky, umyté brusnice nakrájame na kúsočky. Jablko si ošúpeme a nakrájame nadrobno, lieskovce nasekáme na kúsky. Všetko pridáme k pripravenej zmesi a premiešame.

Dva plechy vystelieme papierom na pečenie a lyžicou kladieme kopčeky cesta. Na každý plech dáme maximálne 9 kopčekov, aby sa nám koláčiky nespojili. Pečieme zhruba 15 minút vo vyhriatej rúre. Po upečení ich necháme asi 5 minút chladnúť na plechu, potom ich presunieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.