Herečka Jarmila Obermajerová je u nás známa z mnohých českých komédií, ale hlavne z kultového televízneho seriálu Tridsať prípadov majora Zemana. V súkromí je to skvelá kuchárka, čo predviedla aj v televíznej relácii VIP Prostřeno, kde varili celebrity. 

S Vladimírom Brabcom na krste knižky o kultovom diele.
S Vladimírom Brabcom na krste knižky o kultovom diele.
Zdroj: Profimedia

 

Upečte ju!

Pani Jarmila prichystala pre kolegov na prvý pohľad obyčajné jedlo, plnenú papriku.  Celkom ich však očarilo. Tajomstvo spočívalo v tom, že papriku nevarila na sporádku, ale piekla v rúre. Vskúšajte to aj vy.

Papriku naplnenú mäsom môžete najprv opražiť na troche mästi, aby zhnedla.  Dostane lešpiu chuť.  Až potom ju dajte do hrca so šťavou. A teraz v lete si pripravte paradajkovú šťavu čerstvú, z pasírovaných paradajok. A pridajte  na kocky nakrájanú opraženú slaninku, bokový list, bylinky, prípadne trochu cukru. Potom už stačí dať  to do rúry a pomaly piecť, aby sa chute dobreprepojili.

Dobrá rada: Uvarte jej veľké množstvo, plnená paprika patrí k jedlám, ktoré čím  viac sa zohrievajú, tým sú lepšie.