Hubová cesnačka
Potrebujete:
250 g čerstvých húb
1,5 l vody
celé čierne korenie
5 strúčikov cesnaku
2 krajce staršieho chleba
petržlenová vňať
soľ
1 lyžička masla
Postup:
- Huby očistíme, nakrájame na plátky a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme korenie a soľ a uvaríme domäkka. Krátko pred dovarením do polievky pridáme roztlačený cesnak a maslo.
- Chlieb pokrájame na malé kocky a krátko ho opečieme na suchej panvici.
- Polievku preložíme do misiek, posypeme opečeným chlebom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Náš tip:
Zaujímavejšiu a plnšiu chuť polievka získa, keď v hrnci najprv nasucho dohneda opečiete polovicu cibule reznou stranou nadol. Ďalej stačí pokračovať podľa receptu.