Hubová cesnačka

Potrebujete:

250 g čerstvých húb

1,5 l vody

celé čierne korenie

5 strúčikov cesnaku

2 krajce staršieho chleba

petržlenová vňať

soľ

1 lyžička masla

Postup:

- Huby očistíme, nakrájame na plátky a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme korenie a soľ a uvaríme domäkka. Krátko pred dovarením do polievky pridáme roztlačený cesnak a maslo.

- Chlieb pokrájame na malé kocky a krátko ho opečieme na suchej panvici.

- Polievku preložíme do misiek, posypeme opečeným chlebom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Náš tip:

Zaujímavejšiu a plnšiu chuť polievka získa, keď v hrnci najprv nasucho dohneda opečiete polovicu cibule reznou stranou nadol. Ďalej stačí pokračovať podľa receptu.