Guľky s pečenými zemiakmi
Potrebujeme:
500 g mletého bravčového mäsa
200 g uvarenej ryže
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
1 kg zemiakov
150 g tvrdého strúhaného syra
Postup:
Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak, vajce, ryžu a všetko dobre premiešame.
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Osolíme podľa chuti.
Plech na pečenie vymastíme masťou alebo olejom. Z mäsa formujeme guľôčky a ukladáme na plech. Miesta medzi mäsovými guľkami vyplníme zemiakmi.
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 °C približne 40 minút. Asi 15 minút pred dopečením posypeme syrom a dopečieme do zlatista.