Guľky s pečenými zemiakmi

Potrebujeme:

500 g mletého bravčového mäsa

200 g uvarenej ryže

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

1 vajce

soľ

mleté čierne korenie

1 kg zemiakov

150 g tvrdého strúhaného syra

Postup:

Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak, vajce, ryžu a všetko dobre premiešame.

Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Osolíme podľa chuti.

Plech na pečenie vymastíme masťou alebo olejom. Z mäsa formujeme guľôčky a ukladáme na plech. Miesta medzi mäsovými guľkami vyplníme zemiakmi.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 °C približne 40 minút. Asi 15 minút pred dopečením posypeme syrom a dopečieme do zlatista.