Kuracie paličky

Potrebujeme:

12 spodných kuracích stehien
soľ
4 vajcia
5 lyžíc škrobovej múčky
400 ml oleja
6 lyžíc vínneho octu
5 lyžíc medu
ovsené vločky na obaľovanie

Postup:

- Stehná umyjeme a osušíme. Potom ich narežeme okolo kĺbu a mäso stiahneme pozdĺž kosti tak, aby vznikol tvar dáždnika. Mäso osolíme.

- V mise z vajec a zo škrobovej múčky pripravíme riedke cestíčko. Stehná ponamáčame v cestíčku a ihneď vyprážame v rozpálenom oleji. Hotové necháme odkvapkať od prebytočného oleja.

- V druhej miske zmiešame ocot s medom a v zmesi ponamáčame hotové stehná. Nakoniec obalíme v ovsených vločkách a podávame.

Kuracie stehienka, najobľúbenejšia časť z kuraťa.
Zdroj: Archív