Torta Marlenka

Potrebujeme:

4 hrnčeky hladkej múky

4 vajcia

1 hrnček kryštálového cukru

2 lyžice oleja

1 lyžička sódy bikarbóny

pár kvapiek octu

4 lyžice medu

1 hrnček mletých vlašských orechov

4 lyžice kyslej smotany

tuk na vymastenie formy

hladká múka na posypanie dosky

Krém:

2 hrnčeky kyslej smotany

1 hrnček práškového cukru

strúhaná kôra z 1 citróna

pol hrnčeka čierneho čaju

Postup:

- Múku preosejeme do misy. Vajcia vyšľaháme s cukrom a zamiešame do múky. Med ohrejeme a zmiešame so sódou bikarbónou a s octom. Zapracujeme do cesta spolu s olejom, so smotanou a s orechmi. Všetky suroviny dôkladne premiešame, vypracujeme tuhé cesto a dáme na 30 minút odležať do chladničky.

- Odležané cesto rozdelíme na 6 veľkých kusov a 1 malý kus. Každý rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme do vymastenej tortovej formy. V rozohriatej rúre postupne upečieme korpusy. Po upečení vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

- V mise zmiešame smotanu s cukrom. Veľké korpusy postupne pokvapkáme čiernym čajom. Navlhnuté potrieme smotanovým krémom, posypeme strúhanou kôrou a naukladáme do formy. Malý korpus najemno podrvíme a posypeme ním vrch torty. Dáme na noc odležať do chladničky.