Kakaové košíčky so šľahačkou

250 g hladkej múky
20 g kakaa
150 g masla
50 g mletých lieskovcov
2 žĺtky
100 g práškového cukru
strúhaná kôra z 1 citróna
múka na posypanie dosky
Plnka:

200 g ríbezľového džemu
200 ml smotany na šľahanie
30 g práškového cukru
20 g čokolády

Postup:

- Múku, kakao, maslo, mleté orechy, cukor, citrónovú kôru a žĺtky spracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme a povykrajujeme kolieska, ktorými vyložíme formičky na košíčky. Dno popicháme vidličkou.

- Naplnené formičky preložíme na plech, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení necháme vychladnúť a vyklopíme.

- Korpusy naplníme džemom. Smotanu dotuha vyšľaháme s cukrom a ozdobíme ňou tortičky. Nakoniec posypeme strúhanou čokoládou.

Čokoládový košíček
Zdroj: Archív