Ovocné mliečne želé

60 g želatíny
1 konzerva marhuľového kompótu, alebo zrelé marhule
jahody a maliny
750 g plnotučného mlieka
150 g práškového cukru
2 balíčky vanilínového cukru
3 bielky
šťava z 1 citróna

Postup:

- Želatínu rozpustíme v 200 ml zohriateho nálevu z marhúľ. Necháme dôkladne vychladnúť.

- Do vychladnutého želatínového roztoku vmiešame prevarené, vychladnuté mlieko a vanilínový cukor. Bielky vyšľaháme dotuha s práškovým cukrom a citrónovou šťavou a opatrne zapracujeme do mliečnej zmesi.

- Na dno bábovkovej formy rozložíme časť ovocia a zalejeme vrstvou mliečnej želatínovej hmoty. Postup niekoľkokrát opakujeme. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním formu krátko ponoríme do horúcej vody a želé vyklopíme.

Na ovocne želé využite všetko, čo práve dozrieva.
Zdroj: Archív