Morčacie rezne pod perinou

Rezne pod perinou
Zdroj: Archív

Potrebujete: 600 g morčacích pŕs

mleté čierne korenie

olej

200 ml hydinového vývaru

4 paradajky

150 g tvrdého syra

2 vajcia

100 ml kyslej smotany

bylinky

 

Postup:

- Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme a okoreníme. V panvici ohrejeme olej, na ktorom rezne sprudka opečieme z oboch strán. Opečené rezne poukladáme do vymastenej misy na zapekanie.

- Paradajky umyjeme, nakrájame na plátky, rozložíme na mäso a jemne osolíme. Syr najemno postrúhame, polovicu zmiešame s vajcami a so smotanou. Zmes nalejeme na rezne. Podlejeme vývarom a vo vyhriatej rúre krátko zapečieme.

- Zvyšný syr zmiešame s nasekanou pažítkou. Zapečené rezne posypeme vrstvou syra a ešte raz krátko zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi.