Plnené pečené zemiaky

500 g zemiakov, 250 g sterilizovanej červenej fazule, 200 g mletého hovädzieho mäsa, 500 g čerstvých paradajok, 1 lyžica mletej papriky, 60 ml oleja, pol lyžičky korenia čili, mleté čierne korenie, soľ

Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Zemiaky umyjeme, osušíme a popicháme vidličkou. Pokvapkáme trochou oleja a osolíme. Zemiaky dáme na plech a pečieme domäkka.

Na zvyšnom oleji sprudka opečieme mleté mäso, pridáme nakrájané paradajky, trochu vody a prikryté na miernom ohni podusíme zhruba 30 minút. Potom pridáme fazuľu a povaríme 5 minút. Osolíme, okoreníme a dochutíme paprikou a čili.

Upečené zemiaky prekrojíme na polovice a do stredu dáme trochu mäsovej zmesi.