Kelové rizoto
Potrebujeme:
350 g ryže
1 l zeleninového vývaru
300 g ružičkového kelu
150 g šunky
100 g tvrdého syra
1 cibuľa
250 ml piva
olej
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
- Kel preberieme, očistíme a povaríme 1 minútu vo vriacej osolenej vode. Zlejeme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Šunku nakrájame nadrobno. Na horúcom oleji cibuľu speníme, pridáme šunku a krátko spolu opekáme. Pridáme ryžu a za stáleho miešania opekáme ďalších 5 minút.
- Ryžovú zmes podlejeme pivom, ktoré na prudkom ohni zredukujeme na polovicu. Postupne ryžu podlievame studeným vývarom. Nakoniec do rizota pridáme kel a syr nakrájaný na kocky. Chvíľu povaríme, osolíme, okoreníme, odstavíme a ihneď podávame.