Kelové rizoto

Potrebujeme:

350 g ryže

1 l zeleninového vývaru

300 g ružičkového kelu

150 g šunky

100 g tvrdého syra

1 cibuľa

250 ml piva

olej

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

- Kel preberieme, očistíme a povaríme 1 minútu vo vriacej osolenej vode. Zlejeme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Šunku nakrájame nadrobno. Na horúcom oleji cibuľu speníme, pridáme šunku a krátko spolu opekáme. Pridáme ryžu a za stáleho miešania opekáme ďalších 5 minút.

- Ryžovú zmes podlejeme pivom, ktoré na prudkom ohni zredukujeme na polovicu. Postupne ryžu podlievame studeným vývarom. Nakoniec do rizota pridáme kel a syr nakrájaný na kocky. Chvíľu povaríme, osolíme, okoreníme, odstavíme a ihneď podávame.