Hubové dolky
Potrebujete:
250 g zemiakov
250 g čerstvých húb (hlivy alebo šampiňóny)
250 g polohrubej múky
soľ
mleté čierne korenie
olej
1 balíček sušeného droždia
2 vajcia
500 ml mlieka
Postup:
- Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka.
- Po uvarení zemiaky zlejeme a ešte horúce dobre rozšľaháme s mliekom. Pridáme múku, vajcia, droždie, soľ a dobre vymiešame.
- Huby očistíme, podľa potreby nakrájame a krátko podusíme na rozohriatom oleji. Dobre okoreníme. Huby pridáme do cesta a necháme vykysnúť.
- Z riedkeho vykysnutého cesta opekáme na panvici s otvormi na dolky malé dolky. Podávame so zeleninovým šalátom.