Hubové dolky

Potrebujete:

250 g zemiakov

250 g čerstvých húb (hlivy alebo šampiňóny)

250 g polohrubej múky

soľ

mleté čierne korenie

olej

1 balíček sušeného droždia

2 vajcia

500 ml mlieka

Postup:

- Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka.

- Po uvarení zemiaky zlejeme a ešte horúce dobre rozšľaháme s mliekom. Pridáme múku, vajcia, droždie, soľ a dobre vymiešame.

- Huby očistíme, podľa potreby nakrájame a krátko podusíme na rozohriatom oleji. Dobre okoreníme. Huby pridáme do cesta a necháme vykysnúť.

- Z riedkeho vykysnutého cesta opekáme na panvici s otvormi na dolky malé dolky. Podávame so zeleninovým šalátom.