Pečená plnená kuracia roláda

Potrebujeme: 1 celé kura
500 g mletého bravčového mäsa
3 vajcia
1 cibuľa
300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
1 malý pohár sterilizovanej kapie
1 malý pohár sterilizovaného hrášku
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý tymian
mletá červená paprika
olej

Postup:

- Kura umyjeme a úplne vykostíme, ale tak, aby sme nepoškodili kožu. Osolíme a okoreníme. Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame. Koreňovú zeleninu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Sterilizovanú zeleninu zlejeme a necháme odkvapkať.

- V hrnci rozpálime olej, na ktorom speníme cibuľu. Pridáme koreňovú zeleninu, ochutíme soľou, korením, tymianom a paprikou. Všetko dôkladne premiešame, krátko opečieme a zmes odstavíme. Nakoniec pridáme mleté mäso, hrášok a vajcia.

- Vykostené kura roztiahneme na pracovnej doske kožou dole a rovnomerne naňho nanesieme polovicu mäsovej plnky. Navrch pokladieme kapiu a zakryjeme zvyšnou plnkou. Mäso zabalíme do rolády a zaistíme kuchynskou niťou. Osolíme, posypeme paprikou a pokvapkáme olejom. Preložíme do pekáča, zakryjeme alobalom a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 45 minút z každej strany.

Kuracia roláda
Kuracia roláda
Zdroj: Archív