Reklama

Kuracie krídelká inak: Vyskúšajte ich pripraviť v čokoládovej marináde

Kuracie krídelká

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Zabudnite na tradičné recepty a odvážte sa preskúmať netradičné chute s kuracími krídelkami v čokoládovej marináde.

Potrebujeme 

1 kg kuracích krídeliek  
80 g kvalitnej horkej čokolády (70 % kakaa)  
3 PL sójovej omáčky  
2 lyžice medu  
2 lyžice olivového oleja  
1 lyžička mletej údenej papriky  
1 lyžička mletého zázvoru  
3 strúčiky cesnaku  
šťava z 1 limetky  
štipka soli a čierneho korenia  

Postup

Krídelká dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou. V prípade potreby ich zbavíme prebytočnej kože. Cesnak ošúpeme a pretlačíme do väčšej misky. Pridáme sójovú omáčku, med, olivový olej, mletú papriku, zázvor a šťavu z limetky. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke na nízkom výkone, pričom ju občas premiešame, aby sa nepripálila. Rozpustenú čokoládu dôkladne vmiešame do marinády, až kým nevznikne hladká zmes. Krídelká naložíme do marinády, pričom dbáme na to, aby sa všetky kúsky rovnomerne obalili. Misku prikryjeme a odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny, ideálne však cez noc, aby sa chute krásne prepojili. Predhrejeme rúru na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Krídelká rozložíme v jednej vrstve a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 35 až 40 minút, pričom ich v polovici času otočíme, aby sa rovnomerne upiekli a získali krásnu karamelizovanú farbu. Po upečení necháme chvíľku odpočívať a podávame ešte horúce s čerstvým limetovým plátkom alebo dipom podľa chuti. 

Vyberáme pre vás niečo PLUS