Rizoto s kurkumou a krevetami

Potrebujeme
 
-        300 g ryže Arborio
-        200 g kreviet olúpaných a očistených
-        1 liter zeleninového vývaru
-        1 veľká cibuľa
-        2 strúčiky cesnaku
-        1 pohár suchého bieleho vína
-        1 lyžička kurkumy
-        2 lyžice olivového olej
-        50 g nastrúhaného parmezánu
-        soľ a čierne korenie
-        2 lyžice masla
-        čerstvý petržlen na ozdobenie

Postup
 
V panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme, kým nezmäknú. V tejto fáze pridáme ryžu a premiešame. Prilejeme pohár bieleho vína a počkáme, kým sa väčšina tekutiny odparí. Potom pridáme lyžičku kurkumy a opäť dobre premiešame. Postupne pridávame vývar, približne jednu šálku naraz. Počkáme, kým ryža vstrebe väčšinu vývaru, než pridáme ďalší. Kým ryža mäkne, na druhej panvici orestujeme krevety s trochou olivového oleja, so soľou a s čiernym korením. Keď sú hotové, odložíme ich bokom.K uvarenej ryži pridáme orestované krevety, maslo a nastrúhaný parmezán. Premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Na záver ochutíme soľou a korením podľa potreby a posypeme čerstvým petržlenom.