Cviklová polievka

Potrebujete: 2 stredné cvikly
1 malá cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
šťava z pol citróna
2 lyžice smotany na varenie
1 hrnček kyslej smotany

Postup:

- Cviklu ošúpeme, očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme. Cviklu spolu s celou cibuľou dáme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a na miernom ohni povaríme prikryté do zmäknutia. Osolíme a okoreníme.

- Keď cvikla zmäkne, z polievky vyberieme cibuľu, pridáme smotanu na varenie a všetko dôkladne a dohladka rozmixujeme ponorným mixérom. Opäť prevaríme, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním ozdobíme kyslou smotanou.

Cviklový krém
Cviklový krém
Zdroj: Archív