Jahodové srdce

Koláč je krásny aj chutný.
Zdroj: Archív NMH

3 vajcia

6 lyžíc kryštálového cukru

6 lyžíc polohrubej múky

tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy

Krém:

1 jahodový kompót

200 ml jahodového sirupu

2 jahodové pudingy

250 g masla

8 lyžíc práškového cukru

čerstvé jahody na ozdobenie

Postup:

- Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom na penu a pridáme preosiatu múku. Dobre premiešame a dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme zhruba 20 minút. Po upečení vyberieme z formy, necháme úplne vychladnúť a vodorovne prekrojíme.

- Krém: Kompót scedíme, šťavu zmiešame so sirupom a s pudingmi a uvaríme hustú jahodovú kašu. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom, postupne doň zašľaháme jahodový krém spolu s kúskami zaváraných jahôd. Vyšľaháme hladký krém.

- Spodnú časť korpusu natrieme dvomi tretinami krému a zakryjeme hornou polovicou. Vrch torty potrieme zvyškom krému (boky nie). Čerstvé jahody očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky a ozdobíme nimi vrch torty.