Jahodové srdce
3 vajcia
6 lyžíc kryštálového cukru
6 lyžíc polohrubej múky
tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy
Krém:
1 jahodový kompót
200 ml jahodového sirupu
2 jahodové pudingy
250 g masla
8 lyžíc práškového cukru
čerstvé jahody na ozdobenie
Postup:
- Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom na penu a pridáme preosiatu múku. Dobre premiešame a dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme zhruba 20 minút. Po upečení vyberieme z formy, necháme úplne vychladnúť a vodorovne prekrojíme.
- Krém: Kompót scedíme, šťavu zmiešame so sirupom a s pudingmi a uvaríme hustú jahodovú kašu. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom, postupne doň zašľaháme jahodový krém spolu s kúskami zaváraných jahôd. Vyšľaháme hladký krém.
- Spodnú časť korpusu natrieme dvomi tretinami krému a zakryjeme hornou polovicou. Vrch torty potrieme zvyškom krému (boky nie). Čerstvé jahody očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky a ozdobíme nimi vrch torty.