Bohužiaľ, jahody v záhradkách nevydržia dlho. teraz je ich však dostatok.Možno toľko, že ich nedokážete pojesť. Niečo si zamrazte, urobtesi  lekváre a z tých, čo už trochu zmäkli, niečo upečte. Poradíme vám výborné recepty.

Tento koláč zvládne každý.
Tento koláč zvládne každý.
Zdroj: Archív

Ľahký jahodový koláč

Potrebujete:

6 vajec
300 g práškového cukru
350 g hrubej múky
1 prášok do pečiva
jahody
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu
práškový cukor na posypanie

Postup: Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky, cukor a 9 lyžíc teplej vody vyšľaháme na penu. K žĺtkom pridáme múku a prášok do pečiva a zapracujeme. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Plech vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme naň cesto a navrch poukladáme očistené jahody. Pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 180 ˚C.