Tento šejk môžete robiť z akéhokoľvek ovocia, keďže však práve dozrievajú maliny, siahnite prednostne po nich. Ak chcete ušetriť kalórie, nahraďte hroznový cukor stéviou. veľmi dobrý je však aj cukor kokosový. Najzdravšia verzia je však bezcukrová. Nápoj je výborný chladený, do horúčav ho doplňte o bobuľky zmrazených malín, černíc, ríbezlí či čučoriedok.

Malinový šejk

Maliny a tvaroh, ideálna kombinácia pre diétu.
Zdroj: Archív

 

500 ml mlieka
100 g hroznového cukru
200 g malín
50 g tvarohu
niekoľko kociek ľadu
broskyne na ozdobenie

Postup:

- V mixéri dohladka rozmixujeme mlieko, cukor a maliny.

- Do mixéra pridáme tvaroh a niekoľko kociek ľadu. Mixujeme, až získame hladkú hustú tekutinu bez ľadových kúskov.

- Poháre na podávanie ozdobíme niekoľkými plátkami broskyne a naplníme malinovým nápojom.