Vyskúšajte si naše hydinové recepty s príchuťou diaľok.

Škorica kura ozvláštni.
Škorica kura ozvláštni.
Zdroj: archív

Škoricové kurča

4 menšie kuracie rezne
1 téglik bieleho jogurtu
1 lyžička korenia garam masala
1 lyžička mletej škorice
2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička mletej sladkej papriky
soľ
mleté čierne korenie

Postup: Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a necháme 20 minút odstáť.

V miske zmiešame jogurt, gram masalu, škoricu, zázvor, ošúpaný a prelisovaný cesnak a papriku. Do zmesi vložíme rezne a necháme 2 až 3 hodiny marinovať.

Mäso vyberieme z marinády a preložíme do zapekacej misy. Podlejeme trochou vody, misu zakryjeme alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Zhruba 20 minút pred dopečením odstránime alobal a mäso zapečieme. Podávame s hrozienkovou ryžou.