Zapečené makové rezance

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

1 vajce

voda

soľ

Plnka:

150 g mletého maku

80 g práškového cukru

1 balíček vanilínového cukru

30 g masla

mletá škorica

slivkový lekvár

tuk na vymastenie misy

maslo na zapekanie

Postup:

- Z múky, vajca a vody vymiesime tuhšie cesto. Rozvaľkáme a nakrájame na tenšie rezance. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť dostatočné množstvo osolenej vody, rezance v nej uvaríme, vyberieme a necháme odkvapkať.

- Rezance zmiešame s maslom, makom, oboma druhmi cukru, so škoricou a podľa chuti so slivkovým lekvárom.

- Misu na zapekanie vymastíme, vložíme do nej rezance. Navrch pokladieme kúsky masla. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme približne 15 minút.