Zapečené makové rezance
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
1 vajce
voda
soľ
Plnka:
150 g mletého maku
80 g práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
30 g masla
mletá škorica
slivkový lekvár
tuk na vymastenie misy
maslo na zapekanie
Postup:
- Z múky, vajca a vody vymiesime tuhšie cesto. Rozvaľkáme a nakrájame na tenšie rezance. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť dostatočné množstvo osolenej vody, rezance v nej uvaríme, vyberieme a necháme odkvapkať.
- Rezance zmiešame s maslom, makom, oboma druhmi cukru, so škoricou a podľa chuti so slivkovým lekvárom.
- Misu na zapekanie vymastíme, vložíme do nej rezance. Navrch pokladieme kúsky masla. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme približne 15 minút.