Na tento zákusok využijete aj maliny, ktoré sú už trochu zvädnuté. Keďže ich budete variť, neprekáža to. Pekné, nepoškodené si nechajte na ozdobenie pohára. Na omáčku môžete použiť aj mrazené plody. Samozrejme, ideálne je servírovať ju s domácou vanilkovou zmrzlinou, ak však nemáte zmrzlinovač, poslúži aj kupovaná. Dajte si však záležať na jej kvalite.

Horúca láska

Horúce maliny v lete osviežia.
Zdroj: Archív

700 g malín
100 g kryštálového cukru
100 ml vodky
300 ml vanilkovej zmrzliny

Postup:

- Cukor rozpustíme na panvici na karamel. Do hnedého karamelu prilejeme vodku a trochu vody. Chvíľu povaríme, aby sa karamel úplne rozpustil.

- Pridáme maliny a povaríme, aby sa maliny dôkladne prehriali. Miešame veľmi opatrne, aby sa nepodrvili. Horúce maliny podávame s dvoma kopčekmi vanilkovej zmrzliny.