Božská torta
Potrebujeme:
4 vajcia
4 lyžice práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
4 lyžice polohrubej múky
4 až 6 lyžíc mlieka
2 lyžice kakaa
4 lyžice oleja
pol balíčka prášku do pečiva
tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie formy
100 ml silnej kávy
100 ml rumu
strúhaná čokoláda na posypanie
Krém:
1,5 balíčka karamelového pudingu v prášku
500 ml mlieka
125 g masla
4 lyžice práškového cukru
Postup:
- Vajcia rozdelíme a žĺtky vyšľaháme v mise s oboma druhmi cukru na penu. Postupne pridáme mlieko, olej a zmes múky, prášku do pečiva a kakaa. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do cesta. Okrúhlu formu vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme do nej cesto a dáme na 20 minút piecť do rúry rozohriatej na 180 stupňov Celzia. Po upečení vyberieme a necháme mierne vychladnúť.
- Uvarenú kávu necháme vychladnúť. Vmiešame do nej rum a touto tekutinou pokvapkáme vychladnutý korpus.
- Z mlieka a pudingu uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame s cukrom na penu a postupne za stáleho šľahania spojíme s pudingom. Krém natrieme navrch korpusu a nakoniec posypeme strúhanou čokoládou.