Božská torta

Božská torta v celej svoje kráse.
Zdroj: Archív NMH

Potrebujeme:

4 vajcia

4 lyžice práškového cukru

1 balíček vanilínového cukru

4 lyžice polohrubej múky

4 až 6 lyžíc mlieka

2 lyžice kakaa

4 lyžice oleja

pol balíčka prášku do pečiva

tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie formy

100 ml silnej kávy

100 ml rumu

strúhaná čokoláda na posypanie

Krém:

1,5 balíčka karamelového pudingu v prášku

500 ml mlieka

125 g masla

4 lyžice práškového cukru

Postup:

- Vajcia rozdelíme a žĺtky vyšľaháme v mise s oboma druhmi cukru na penu. Postupne pridáme mlieko, olej a zmes múky, prášku do pečiva a kakaa. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do cesta. Okrúhlu formu vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme do nej cesto a dáme na 20 minút piecť do rúry rozohriatej na 180 stupňov Celzia. Po upečení vyberieme a necháme mierne vychladnúť.

- Uvarenú kávu necháme vychladnúť. Vmiešame do nej rum a touto tekutinou pokvapkáme vychladnutý korpus.

- Z mlieka a pudingu uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame s cukrom na penu a postupne za stáleho šľahania spojíme s pudingom. Krém natrieme navrch korpusu a nakoniec posypeme strúhanou čokoládou.