Hubová paštéta

Potrebujete:

200 g šampiňónov

150 g lesných húb

150 g uvarených kuracích pŕs

1 väčšia cibuľa

70 g uvarenej ryže

80 g prerastenej údenej slaniny

2 vajcia

soľ

mleté čierne korenie

drvený tymian

čerstvý tymian

4 plátky anglickej slaniny

olej

Postup:

- V mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšné šampiňóny nakrájame na plátky. V panvici ohrejeme trochu oleja, plátky húb na ňom opečieme a odstavíme. Slaninu a cibuľu nakrájame na malé kocky, spolu opečieme na oleji a odstavíme.

- Vo väčšej mise zmiešame pomleté huby a mäso, ryžu, vajcia, opečenú slaninu s cibuľou a plátky húb. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme drveným tymianom.

- Terinu alebo hlbšiu misu vhodnú na zapekanie vymastíme a vyložíme plátkami anglickej slaniny tak, aby pretŕčala cez okraj. Do formu naplníme hubovú zmes a zakryjeme pretŕčajúcou slaninou. Vložíme do horúceho vodného kúpeľa a na miernom ohni varíme 90 minút. Vyberieme, necháme úplne vychladnúť, vyklopíme a ozdobíme čerstvým tymianom. Podávame nakrájanú na plátky s celozrnným pečivom.

Náš tip:

Namiesto vareného kuracieho mäsa môžete použiť aj surové.