Hubová paštéta
Potrebujete:
200 g šampiňónov
150 g lesných húb
150 g uvarených kuracích pŕs
1 väčšia cibuľa
70 g uvarenej ryže
80 g prerastenej údenej slaniny
2 vajcia
soľ
mleté čierne korenie
drvený tymian
čerstvý tymian
4 plátky anglickej slaniny
olej
Postup:
- V mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšné šampiňóny nakrájame na plátky. V panvici ohrejeme trochu oleja, plátky húb na ňom opečieme a odstavíme. Slaninu a cibuľu nakrájame na malé kocky, spolu opečieme na oleji a odstavíme.
- Vo väčšej mise zmiešame pomleté huby a mäso, ryžu, vajcia, opečenú slaninu s cibuľou a plátky húb. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme drveným tymianom.
- Terinu alebo hlbšiu misu vhodnú na zapekanie vymastíme a vyložíme plátkami anglickej slaniny tak, aby pretŕčala cez okraj. Do formu naplníme hubovú zmes a zakryjeme pretŕčajúcou slaninou. Vložíme do horúceho vodného kúpeľa a na miernom ohni varíme 90 minút. Vyberieme, necháme úplne vychladnúť, vyklopíme a ozdobíme čerstvým tymianom. Podávame nakrájanú na plátky s celozrnným pečivom.
Náš tip:
Namiesto vareného kuracieho mäsa môžete použiť aj surové.