Zelerový šalát s jogurtom

Potrebujeme: 2 stredne veľké buľvy zeleru

3 petržleny

150 g mrazeného hrášku (nemusí byť)

1 veľký téglik bieleho jogurtu

štipka soli

šťava z 1 citróna

2 vajcia uvarené natvrdo

listy hlávkového šalátu

petržlenová vňať

Postup:

- Zeler a petržlen ošúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Ak použijeme mrazený hrášok, necháme ho pri izbovej teplote rozmraziť a pridáme ho k ostatnej zelenine. Osolíme.

- V miske zmiešame jogurt s citrónovou šťavou a nasekané vajcia. Dresing dôkladne premiešame.

- Zeleninu zmiešame s dresingom a rozdelíme na šalátové listy. Dáme vychladiť a pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s celozrnným pečivom.