Cestoviny s cviklou a balkánskym syrom
Potrebujeme:
400 g cestovín
300 g uvarenej alebo upečenej cvikly
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
150 g balkánskeho syra
2 lyžice oleja
200 ml mlieka
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
- Uvarenú alebo upečenú cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
- Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode.
- V panvici rozohrejeme olej, na ktorom speníme cesnak s cibuľou. Pridáme cviklu a krátko spolu opečieme. Podlejeme mliekom, necháme prevrieť a pridáme rozdrobený syr. Povaríme 3 minúty, odstavíme, osolíme a okoreníme.
- Uvarené cestoviny zlejeme, necháme odkvapkať a zmiešame s cvilkovo-syrovou omáčkou.