Cestoviny s cviklou a balkánskym syrom

Potrebujeme:

400 g cestovín

300 g uvarenej alebo upečenej cvikly

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

150 g balkánskeho syra

2 lyžice oleja

200 ml mlieka

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

- Uvarenú alebo upečenú cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.

- Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode.

- V panvici rozohrejeme olej, na ktorom speníme cesnak s cibuľou. Pridáme cviklu a krátko spolu opečieme. Podlejeme mliekom, necháme prevrieť a pridáme rozdrobený syr. Povaríme 3 minúty, odstavíme, osolíme a okoreníme.

- Uvarené cestoviny zlejeme, necháme odkvapkať a zmiešame s cvilkovo-syrovou omáčkou.