Malinová torta

Malinová torta
Zdroj: Archív

 

120 g hrubej múky
100 g práškového cukru
5 vajec
3 lyžičky malinového džemu
200 g malín alebo kompót
500 g jemného tvarohu
1 téglik smotany na šľahanie
1 balíček vanilinového cukru
tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy
maliny na ozdobenie

Postup:

- Vajcia rozdelíme a žĺtky vymiešame na penu s polovicou cukru. Bielky vyšľaháme dotuha s druhou polovicou cukru a opatrne zamiešame do žĺtkovej peny. Do zmesi opatrne primiešame múku a džem. Cesto opatrne preložíme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Upečieme vo vyhriatej rúre.

- Šľahačku vyšľaháme dotuha. Tvaroh rozmiešame a zapracujeme doň šľahačku a vanilínový cukor. Polovicu krému odložíme nabok a do zvyšného krému pridáme rozpustené, prípadne scedené maliny a opatrne premiešame.

- Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme, vyberieme z formy a vodorovne prekrojíme na dve časti. Spodnú časť natrieme malinovým krémom, na ktorý položíme vrchnú časť korpusu. Celú tortu potrieme bielym krémom. Nakoniec ozdobíme malinami. Pred podávaním necháme vychladiť.