Lepkavé kura

Potrebujete:

8 kuracích stehien

2 strúčiky cesnaku

1 lyžička sušeného zázvoru

3 lyžice marhuľového džemu

3 lyžice sójovej omáčky

olej

1 lyžica sezamových semien

Lepkavé kura, pochúťka, ktorej nikto neodolá.
Zdroj: Archív

Postup:

- V mise zmiešame prelisovaný cesnak, zázvor, džem a sójovú omáčku.

- Stehná umyjeme, osušíme a naložíme do marinády. Necháme 15 až 20 minút odstáť.

- Mäso preložíme na pekáč, pokvapkáme olejom a pri teplote 220 stupňov Celzia pečieme zhruba 35 minút. Počas pečenia potierame marinádou a otáčame.

- Mäso vyberieme a výpek zredukujeme. Stehná podávame preliate výpekom s dusenou ryžou.