Špenátové vtáčiky

Potrebujete: 800 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, 300 g špenátových listov, 150 g strúhaného údeného syra, 1 väčšia mrkva, grilovacie korenie, olej, 1 kocka hydinového bujónu

Špenátové vtáčiky
Zdroj: Archív

Postup: Mrkvu ošúpeme, nakrájame na 10 prúžkov, ktoré uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na 10 rezňov a natenko vyklepeme.

Rezne osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom. Z jednej strany posypeme strúhaným syrom a obložíme umytými a osušenými listami špenátu a uvarenou mrkvou.

Rezne zrolujeme na roládky a spojom nadol poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Zvrchu posypeme grilovacím korením a dáme na 10 minút zapiecť do vyhriatej rúry. Bujónovú kocku rozpustíme v horúcej vode, vývarom mäso podlejeme a pečieme až do zmäknutia. Hotové vtáčiky podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou.