Valentínske vafle

Potrebujeme:
6 vajíčok
60 g smotany na šľahanie
2 lyžice mlieka   
60 g masla   
1 limetka
štipka soli   
80 g kryštálového cukru
125 g hladkej múky
475 g broskýň z konzervy   
4 lyžice strúhaného kokosu   
rastlinný olej   
8 – 10 guľôčok vanilkovej zmrzliny

Postup:

Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Smotanu a mlieko zohrejeme. Maslo vymiešame s nastrúhanou limetkovou kôrou, so soľou a s cukrom na penu. Za stáleho miešania pridáme žĺtky, múku, limetkovú šťavu a zohriatu smotanu s mliekom. Opatrne primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Necháme 30 minút odpočívať.

Broskyne scedíme a nakrájame na plátky. Strúhaný kokos opečieme na panvici bez použitia tuku. Necháme vychladnúť a potom ním posypeme nakrájané broskyne.

Odpočinuté cesto premiešame a nalievame po naberačkách do stredu rozohriateho vafľovača (nerozlievame až ku krajom), ktorý sme potreli olejom. Pečieme dozlatista. Hotové vafle podávame s kokosovými broskyňami a vanilkovou zmrzlinou.

Sladké raňajky, alebo dezert
Zdroj: Lidl