Trojchodové menu Petra Bracha naposledy skončilo na prvom mieste na medzinárodnom veľtrhu gastronómie v Bratislave. Tam prekonal aj oveľa známejších profesionálov a stal sa Majstrom kuchárom Slovenska pre tento rok. Pätica kuchárov, ktorí sa dostali do najužšieho finále, varila moderné trojchodové menu. To malo vychádzať z tradičnej slovenskej kuchyne, spĺňať nároky na zdravú výživu a súčasne šetriť peňaženku.  

Brad Pitt zastrelil mladého nádejného herca zo Slovenska

Varil u Žideka

Porotu najviac zaujali práve jedlá od mladíka, ktorý pôsobí na turisticky obľúbenom Liptove. „Pocit, keď sa mi podarí premeniť obyčajnú surovinu na krásne a výnimočné jedlo s rôznymi kombináciami chutí je neopakovateľný,“ vyznal sa Peter Bracho., ktorý pôsobí v hoteli ocenenom tromi liptovskými hviezdami kvality. Hoci kariéru má ešte len pred sebou, vminulosti si okúsil život v Nemecku, varil v reštaurácii šéfkuchára Pavla Pospíšila a pôsobil aj u najznámejšieho kuchára na Slovensku Jaroslava Žideka. Žiada sa len dodať: Ideš, Bracho!

Šanca pre múdre škraty! Najnovšia mobilná aplikácia pre zaľúbených uprednostňuje IQ pred vonkajším vzhľadom.

Trojchodové menu

Predjedlo: Zaúdený konfitovaný filet zo zubáča, tekvicové pyré, suflé z prepeličieho vajíčka, zemiaková pralinka, vínová omáčka, chipsy z kyslej kapusty
Hlavné  jedlo: Pečený roštenec v kruste z ihličia, roláda plnená tukovým okom, cesnakovo-cibuľové pyré, espuma z údenej bravčovej masti a bryndze, pečená mrkva, hovädzí demiglase
Dezert: Makovo-jablková štrúdľa, krupicová pena s badiánom, slivkový sorbet so slivovicou, čokoládové bubliny, orechová posýpka

Čo ponúka Blatnica? Príbehy olejkárov aj meč, repliku ktorého dnes vlastnia prezidenti najmocnejších krajín sveta