Koronavírus, ktorý už pribrzdil život aj na Slovensku, neohrozuje len zdravie človeka. Problémy spôsobuje tiež v ekonomike, ktorá sa rekordne rýchlo prepadá. Uzavreté zimné strediská na severe krajiny pripomínajú mestá duchov, inokedy nabité akvaparky zívajú prázdnotou. Hotely idú na polovičné obrátky, reštaurácie hlásia prepad tržieb. Ľudia, ktorí podnikajú v gastronómii, rátajú straty. Ako to vníma Terézia Falťanová, ktorá oživila výrobu legendárnych muránskych buchiet? 

„Situácia pre nás je kritická. Street food, v ktorom pôsobím, je viac-menej sezónna záležitosť. V zime žijeme najmä z toho, čo zarobíme v lete. V marci začíname vyrážať medzi ľudí a už rátame s istými príjmami, tie nám však teraz vypadli. Tento týždeň máme v Banskej Bystrici síce otvárať novú kamennú prevádzku, či nám ju však hygienici dovolia spustiť, je v tomto čase otázne,“ nezakrýva Terézia Falťanová, ktorá na špeciálne upravenej dodávke, buchtomobile, vyráža do sveta zo sedla Zbojská medzi Horehroním a Gemerom. Teraz nemá kam, všetky streetfoodové akcie na Slovensku zrušili.