Vrátila sa z Londýna

„Niekto si povie, že podnikateľ, ktorý nemá rezervy na niekoľko mesiacov, je zlý gazda. Lenže skutočnosť je taká, že keď okrem stálych režijných nákladov ešte aj investujeme a snažíme sa rozvíjať, väčšinou to nejde bez úverov a splátok. Na tie nikto nepočká. Verím však, že s príchodom jari a slniečka všetky chmáry pominú. Ľudia sa vrátia do ulíc a zasa ochutnajú naše výrobky,“ nevzdáva sa Terézia, ktorá má za sebou neobvyklý príbeh. Pracovala v jednej z tradičných reštaurácií v Londýne, no pochopila, že život v anglickej metropole pre ňu nie je.

V ponuke má rôzne druhy buchiet, najpopulárnejšie sú čučoriedkové.
V ponuke má rôzne druhy buchiet, najpopulárnejšie sú čučoriedkové.
Zdroj: Archív T.F.

 

 

Predtým, ako začala na Slovensku podnikať, prešla stopom pol Európy. „Od Ukrajiny cez Rumunsko, Moldavsko, Balkán, Sicíliu až po Francúzsko. Na tejto ceste som pochopila, ako veľa závisí od nastavenia mysle. A čo všetko človek dokáže, keď je odkázaný len sám na seba,“ pokračuje Terézia. Na vysokej škole v Nitre vyštudovala agroturistiku a vrátila sa na Muránsku planinu, kde získala tradičný recept na buchty od majiteľa poslednej a jedinej prevádzky z obce Muráň. V roku 2017 ich začala piecť, deväť mesiacov po nej to však urobili aj v tejto dedine.