Pre vaše zdravie má táto nevzhľadná masa väčší úžitok než šťava. Je plná vlákniny a môžete si z nej pripraviť veľkú pochúťku!

Grilované jablčníky
 

Stačí ako všetko, čo zostalo z jabĺk ochutíte medom, pridáte ovsené vločky, hrozienka, prípadne orechy, mak  či obľúbené semená a dobre zamiešate. Pridajte aj citrón, aby hmota nezhnedla a potom formujte  malé placičky. Uložte ich na plech na papier na pečenie a dajte pod gril. Stačí 15 minút aby sa trochu prepiekli.

Dobrý tip
o Ak je hmota tuhá, pridajte trochu vody, alebo jablkovej šťavy.
o Placky nemusíte vôbec sladiť, prípadne namiesto medu použite kokosový cukor, ďatle alebo trstinový cukor.

Slaná verzia
Na placky môžete využiť aj cviklovú a mrkvovú drť.  Dochuťte ich strúhaným syrom, rascou, prípadne cesnakom.