Ste v kuchyni kráľom? Otestujte sa, či vám je bližšia haluška, alebo čínsky rezanec
Zdieľať článok Diskusia 
Zatvoriť vyhľadávanie

Vyhľadávanie

Kvízy Ste v kuchyni kráľom? Otestujte sa, či vám je bližšia haluška než čínsky rezanec

Polievka zo zelenej fazuľky
Foto: archív Dobré jedlo

22.6. 16:00 Každý má rád niečo iné a kým niekomu chutia tradičné jedlá, iný dá prednosť exotike. Poznáte však suroviny, ktoré do nich idú?

Hluzovka, Gergelovci

1/8 Poznáte hľuzovku?

Pecene chapadla z kalamara
Potrebujeme :
400 g chapadiel z kalamara, sol, citronova stava, 150 g mrkvy, 60 g zelenych fazuliek, mlete biele korenie, olivovy olej, zeleninovy vyvar

Postup
Umyte, osusene chapadla z kalamara posolime, a pokvapkame citronovou stavou. Ulozime ich do vymastenej zapekacej misy, a vlozime do vyhriatej rury piect. Z ocistenych mrkiev vykrojime gulky, ktore spolu so zelenymi fazulkami dame varit do zeleninoveho vyvaru. Uvarenu zeleninu scedime, pokvapkame par kvapkami ol

2/8 Čo je to kalamár?

Foto: arhcív, ZDRAVIE
nové zemiaky

3/8 Z ktorého kontinentu pochádzajú zemiaky?

Panvica, hrniec,liatina
foto : Ester Hartmanová
uverejnené Báječná Žena 7/2007
pôvodný súbor:9 Hrniec Sfinx Makro.eps

4/8 Poznáte blanšírovanie?

Foto: LAURA WITTEKOVA, TV Markíza
Bešamel je základom pre syrové omáčky.

5/8 Viete, čo je to bešamel?

Voda, ktorú nalievate do fliaš by mala byť odstáta nie studená.

6/8 Pri redukcii sa tekutina...

Foto: [email protected], pinterest/gardenandhome.co.za
Podľa miestneho hasičského zboru boli poveternostné podmienky v piatok oveľa lepšie a poskytovali nádej, že oheň bude možné udržať pod kontrolou za pomoci 15 hasiacich lietadiel.

7/8 Čo to je temperovanie jedla?

avokádo
foto: Laura Witteková
uverejnené: Šarm 09/05
pôvodný súbor:avokado02.eps

8/8 Je avokádo ovocie?

Foto: Profimedia, Laura Witteková
Hrať znova Pochváľ sa výsledkom Ďalšie kvízy

Video