Nórska rybacia zmes

Bleskový recept z morských rýb.
Zdroj: Archív NMH

250 g filiet lososa

250 g filiet tresky

150 g paradajok

4 jarné cibuľky

50 g póru

125 g mrkvy

70 ml nízkotučného bieleho jogurtu

75 g nízkotučného mlieka

125 ml vody

šťava z pol citróna

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

- Paradajky ponoríme do vriacej vody, scedíme, schladíme pod studenou vodou, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Na veľkej teflónovej panvici podusíme paradajky, nadrobno nakrájanú cibuľu a pór.

- Znížime teplotu, pridáme nakrájaný pór a mrkvu na kolieska. Jogurt zmiešame s mliekom, s vodou a s citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Tekutú zmes nalejeme k zelenine a dusíme, až mrkva zmäkne.

- Nakoniec do základu vložíme lososa a tresku a na miernom ohni podusíme domäkka. Podávame s chlebom alebo so šalátom.