Ryžové kôpky s lososom
Potrebujeme:
3 hrnčeky varenej ryže
1 fileta lososa
1 hrnček ružičiek brokolice
2 vajcia
2 lyžice striedky bieleho pečiva (alebo strúhanky)
1 lyžica nátierkového masla
1 lyžica kôpru
pol lyžičky citrónovej kôry
štipka mletého bieleho korenia
soľ
olej na vymastenie hrnčekov
Postup:
- Brokolicu krátko povaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a nasypeme do misy. Pridáme varenú ryžu, nadrobno nakrájaného lososa, vajce, nátierkové maslo, nasekaný kôpor a citrónovú kôru. Osolíme, okoreníme a zahustíme rozdrvenou striedkou.
- Štyri hrnčeky vymastíme olejom, vyložíme potravinárskou fóliou, naplníme zmesou a hornú časť hrnčekov zakryjeme fóliou.
- Do širokého hrnca nalejeme vodu do výšky 5 cm a privedieme do varu. Hrnčeky vložíme do vody a na miernom ohni varíme približne 20 minút. Po uvarení vyklopíme a podávame s rôznymi smotanovými omáčkami.
Náš tip:
Brokolicu a kôpor môžete nahradiť sparenými špenátovými listami a rozdrveným strúčikom cesnaku, ale tiž morskými riasami. s nimi opatrne, aby neprebili chuť.